Dicht bij de natuur met
Flamingo 4 Seasons

09/07/2021 Producten & assortiment Vogel

Flamingo 4 Seasons: het hele jaar dicht bij de natuur

Vanop het terras, vanuit je veranda of je sofa de tuinvogels bewonderen. Of ’s morgens wakker worden met het zachte gefluit van je tuinvrienden. Vogels voeren en een schuilplaatsje voorzien zoals een vogelhuisje in je tuin zijn ideale manieren om je verbonden te voelen met de natuur. Dankzij Flamingo 4 Seasons geniet je het hele jaar door.

Over de seizoenen heen


Wist je dat je vogels het hele jaar mag bijvoeren? Heel wat mensen denken dat tuinvogels vooral in de winter nood hebben aan onze hulp. Dat komt omdat ze door de koude winters minder voedsel vinden. Ook vinden ze steeds minder beschutte plekjes om warm te blijven, omdat er nu eenmaal steeds meer natuur plaats moet maken voor bebouwing. En dat is natuurlijk een probleem in de winter.

Het is een mythe dat vogels het verleren om zelf voedsel te vinden door ze bij te voeren
Maar vogels gebruiken het hele jaar door veel energie. In het voorjaar leggen ze eieren, in de zomer gaan ze in de rui en in de herfst bouwen ze reserves op voor de winter. En ook tijdens deze seizoenen vinden ze niet altijd het voedsel dat ze nodig hebben. Ze kunnen dus het hele jaar door wel wat hulp gebruiken. Je hoort wel eens dat vogels het zouden verleren om zelf voedsel te vinden als we ze het hele jaar door bijvoeren, maar dat is een mythe.

Van vetbol tot vogelhuisje


In ons assortiment voor tuinvogels vind je alles dat je nodig hebt om hen het hele jaar door zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast tal van klassiekers, hebben we ook heel wat nieuwigheden. Ontdek alvast een greep uit het aanbod: 

  • Vetbollen met of zonder netje
  • Voedselhouders gevuld met zaden en vetten
  • Pindakaas
  • Zaadnetjes
  • Voederhuisjes in alle maten en vormen, met of zonder staander
  • Voedselhouders die je zelf kan vullen met lekkers zoals zaden, meelwormen, pitten

4 Seasons, the easiest way to get close to nature!