Welkom op onze nieuwe website!

01/09/2021

Nieuwe website als belangrijke stap in digitaliseringstraject


Bij Flamingo gaan we vol voor digitalisering. Het afgelopen jaar werkten we hard aan een fonkelnieuwe website met catalogus. Het resultaat? Een nieuwe, gebruiksvriendelijke website en kersverse branding. En binnen enkele maanden kunnen onze verdelers ook shoppen op de nieuwe B2B-webshop. We nemen je graag mee in ons digitale verhaal.


Merkoefening

Een belangrijke stap in ons digitaliseringsverhaal was om ons merk op een consequente manier in de kijker te zetten en de juiste stijl te bepalen. Dat deden we aan de hand van een intensieve merkoefening. We bepaalden onze missie, kernbeloften en de juiste look & feel voor onze nieuwe website en toekomstige communicatie-uitingen.

Onze missie:
De unieke band tussen elk huisdier en elk baasje versterken, hun hele leven lang. Dat doen we door hun leven samen makkelijker én leuker te maken met onze accessoires en snacks.

Onze 3 beloften:

Je huisdier verdient het allerbeste
Daarom vind je bij Flamingo altijd alles wat je nodig hebt in ons assortiment van 8500 producten.
Unieke producten voor een unieke band
Omdat de band met je huisdier en de wereld rondom ons voortdurend verandert, trakteren we je elke maand op nieuwe producten.
Voor élk huisdier en élk baasje
Iedereen is welkom bij Flamingo. Van hond tot hamster, voor baasjes met elk budget.

Online catalogus met tips voor huisdierenbaasjes

Het opzet van onze nieuwe website? Een gebruiksvriendelijke online catalogus met duidelijke structuur waar zowel consumenten als onze verdelers heel wat productinformatie en bestanden kunnen vinden en Flamingo nog beter kunnen leren kennen. Consumenten kunnen ook op onze nieuwe website terecht voor tips en advies voor de opvoeding van hun trouwe huisdier. Tot slot komt er ook een fonkelnieuwe webshop voor de verdelers van onze producten. Deze volgt in een latere fase.
Ga vooral zelf op ontdekking, maar hierbij alvast een woordje uitleg bij de belangrijkste features van onze nieuwe website:

Een schat aan productinformatie

Op onze vernieuwde website kan je onder andere terecht voor de volgende productinformatie en assets (indien beschikbaar in ons PIM-systeem):
  • Productkenmerken en -omschrijvingen
  • Handleidingen & montage-instructies
  • Fysieke eigenschappen (afmetingen, kleur, materiaal … )
  • Meerdere grote afbeeldingen per product & 360° video’s
  • Wasvoorschriften
  • Alternatieve producten & beschikbare onderdelen
  • … En nog veel meer!

Makkelijk producten zoeken én vinden

Daarnaast kan je nu eenvoudig door producten navigeren. Naast zoeken in verschillende categorieën en diergroepen kan je makkelijk filteren op materiaal, kleur… om sneller te vinden wat je zoekt.

Blog boordevol tips

Op onze nieuwe blog publiceren we heel wat tips en advies voor de verzorging en opvoeding van huisdieren. Zo helpen we baasjes om de juiste producten te vinden voor hun trouwe beestje. Deel ze gerust op je eigen sociale media om jouw verkoop te boosten.

Veelgestelde vragen

Het antwoord op heel wat veelgestelde vragen, zowel algemeen (bijvoorbeeld: hoe word ik Flamingo-verdeler?) als op productniveau (bijvoorbeeld: wat zijn de verschillen tussen de soorten kattenbakvulling?).

Coming soon: nieuwe webshop

Onze B2B-webshop voor verdelers nemen we momenteel nog volop onder handen. Bestaande webshopklanten kunnen wel nog terecht op de huidige webshop, die je nu kan terugvinden via het knopje rechtsboven op onze nieuwe website.

Next steps

Onze nieuwe website is een belangrijke, maar zeker niet de laatste stap in een traject van digitalisering. We kijken alvast uit naar de nieuwe webshop voor onze verdelers. En in een volgende fase, na de lancering van de nieuwe shop, voegen we nog meer nieuwe functionaliteiten toe aan onze webshop. Denk bijvoorbeeld aan de optie om bestanden zoals handleidingen of afbeeldingen te downloaden, facturen te raadplegen, in te schrijven op een nieuwsbrief … We zitten dus nog vol plannen om onze website en webshop zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken voor jullie.
Hierover later meer!Ook interessant

Over Flamingo Pet Products

Over Flamingo Pet Products

Al bijna 50 jaar verdelen we 8500 accessoires en snacks die het beste halen uit de band tussen huisdieren en hun baasjes. We care about pets!

Lees ons verhaal
De Flamingo-service

De Flamingo-service

Bij Flamingo gaan we verder dan enkel een sterk gamma producten aanbieden. We halen het beste uit jouw dierenwinkel of -afdeling.

Lees er alles over